Bahan-bahan :-
Tepung Gandum 1 cawan
Air 1 cawan
Telur 1 biji
Kobis yang dipotong dadu (aku guna suku dari kobis bulat tue)
Sotong/isi ketam/ayam/cheese/dll (aku guna isi ketam)
Garam/Serbuk perasa (aku guna Tumix @ Secukup rasa jer)
Soda Bikabonat 1/2 sudu kecik
Cara-cara penyediaan :-
Korang kena ada acuan takaoyaki nie tp aku guna kuih cara punya acuan
Panaskan acuan tu dengan minyak....
Bahan2 kat atas tu korang bancuh sampai jadi adunan xterlalu lembik dan xterlalu keras
Bila acuan da panas,korang letakkan adunan kat atas tu
Lepas tu korang letak la isi takao korang tu
Then tutup balik dengan adunan kat atas tu....
Agak2 dah masak kat belah bawah,korang terbalikkan perlahan-lahan adunan tue...
Then tunggu bahagian yang sebelah lagi masak plak...
Then korang boleh la hidangkan.....
Sedap makan dengan sos soya tue
Tapi aku guna sos cili n mayonis...
Terangkat babe !!!
No comments:
Post a Comment